Nuotin vierestä on Lauri Nurksen ohjaama komedia, jossa Riku Niemisen ja Leena Uotilan esittämien pojan ja äidin matka päätyy karaoken SM-kisoihin Kotkaan. Nuotin vierestä on draamakomedia hauskanpidosta, heittäytymisestä, häpeästä luopumisesta ja sen hyväksymisestä että elämässä harvoin kaikki menee niin kuin on suunnitellut.

Nuotin vierestä -elokuvan alkuperäiskäsikirjoituksen on tehnyt Johanna Hartikainen. Elokuvan pääosissa nähdään Leena Uotila ja Riku Nieminen. Muissa rooleissa ovat mm. Essi Hellén, Pihla Viitala, Juha Muje ja Antti Luusuaniemi. Elokuvan tuottaa Ella Piesala FremantleMedia Finland Oy:lle ja levittää Oy Nordisk Film Ab. Elokuvateatteriensi-ilta on 1.1.2016 kautta Suomen.


Insinööri-Arto (Riku Nieminen) kuulee kauhukseen, että hänen äitinsä Leena (Leena Uotila) aikoo osallistua Kotkassa järjestettäviin karaoken SM-kisoihin. Pyynnöstä Arto lupautuu kuskaamaan Leenan kisoihin taka-ajatuksenaan matkan aikana ylipuhua tai vaikka huijata tämä muuttamaan mieltään osallistumisesta. Samalla pidättyväinen Arto haluaa estää äitiään häpäisemästä itsensä julkisesti.

Karaokekisoissa Arto kuitenkin ymmärtää, kuinka tärkeää esiintyminen äidille on. Lisäksi tuomaristossa istuva viehättävä laulajatar Susanna (Essi Hellén) kiinnittää Arton huomion. Arto tekeekin Otaniemen koulimilla aivoillaan sotasuunnitelman äitinsä kisakunnon kohentamiseksi ja kisassa pitämiseksi mahdollisimman pitkään. Leenalla on myös koko ajan ollut juoni poikansa suhteen. Hän haluaisi että Arto ymmärtäisi irrottautua ahtaasta elämästään, varautuneista asenteistaan ja mielellään myös kireästä vaimostaan Marjukasta (Pihla Viitala).


ohjaus Lauri Nurkse
käsikirjoitus Johanna Hartikainen
kuvaus Juge Heikkilä
lavastus Christer Andersson
pukusuunnittelu Janne Karjalainen
maskeeraus Marjut Samulin
äänisuunnittelu Olli Huhtanen
sävellys Lauri Porra
leikkaus Pekka Lehtikangas
tuotanto Ella Piesala