KYNSIN HAMPAIN

Mies tulevaisuudesta auttaa perheenäitiä pelastamaan maailman

Kokematon kansanedustaja Anita Karvonen (Pamela Tola) nousee yllättäen Suomen pääministeriksi. Anita on perheenäiti, kiekkovaimo ja tv-kokki, joka ei ole koskaan ollut mukana politiikassa.

Puoluesihteeri Silja Silenius (Pirjo Lonka) on ihmeissään Anitasta ja tämän salaperäisestä erityisavustajasta Max Anteroisesta (Antti Holma), josta ei saa selvää onko mies hullu, nero vai vielä jotain oudompaa.

Max on mies tulevaisuudesta. Virkamies, jonka hallitus on lähettänyt vuoden 2012 Helsinkiin pelastamaan maailma tuhon partaalta. Tiedemiesten mukaan Suomen pääministeriksi noussut JJ Pasanen (Jani Volanen) on nimittäin pääsyyllinen maailman huonoon kehitykseen. Maxin mielestä Anita on täydellinen ehdokas pelastamaan maailman, mutta Anita on luonnonvoima, jota ei hallitse edes mies tulevaisuudesta.

Vauhdissa mukana yrittävät pysyä myös Anitan aviomies, entinen jääkiekkoilija Kari Karvonen (Ville Myllyrinne) ja lapset Valtsu (Johannes Brotherus) ja Marissa (Elsa Brotherus).

Suomen eturivin näyttelijöiden uusi draamakomediasarja vallan huipulta Yle TV2 -kanavalla torstaisin klo 21.25 alkaen 10.3.2016.

Kaikki kymmenen jaksoa ovat katsottavissa Yle Areenassa heti sarjan aloituspäivänä 10.3.2016.

tuotanto: FremantleMedia Finland Oy
pääkäsikirjoittaja: Miira Karhula
ohjaaja: Rike Jokela
vastaava tuottaja: Ella Piesala
jaksokäsikirjoittajat: Miira Karhula, Jari Olavi Rantala, Lassi Vierikko
alkuperäisidea: Teppo Hovi
kuvaaja: Jani Kumpulainen F.S.C.
lavastaja: Antti Nikkinen
äänisuunnitelija: Sakari Salli
puku- ja maskeeraussuunnittelija: Marjo Federley
leikkaajat: Jussi Lehto, Jesse Jokelayle.fi/kynsinhampain
www.facebook.com/kynsinhampain
#kynsinhampain