Suomalaisten kestosuosikki Salatut elämät 18 vuotta!

25.1.2017

Täysi-ikäiseksi kasvanut Salkkarit sai ensiesityksenä MTV3-kanavalla 25. tammikuuta 1999 ja se on säilyttänyt suosionsa siitä lähtien. Salkkarit on tahdittanut suomalaisten arki-iltoja jo 18 vuotta.


Täysi-ikäiseksi kasvanut Salkkarit sai ensiesityksenä MTV3-kanavalla 25. tammikuuta 1999 ja se on säilyttänyt suosionsa siitä lähtien. Salkkarit on tahdittanut suomalaisten arki-iltoja jo 18 vuotta. Salkkareiden katsojat ovat saaneet myötäelää Pihlajakadun asukkaiden elämää mitä värikkäimmissä vaiheissa. Saippuasarjan hillittömät juonenkäänteet ja dramaattiset tapahtumat ovat luoneet ympärilleen erittäin vannoutuneen katsojakunnan ja sarjan faneja löytyy jo ympäri maailman.

– Ohjelman juonen arvaamattomuus sekä ennakkoluulottomuus ovat siivittäneet Salattujen elämien suosiota sen alusta asti. Mikäli Salkkarit olisi nyt 18-vuotias henkilö, sitä voisi kuvailla hurmaavan uteliaaksi ja hiukan varomattomaksi, Salattujen elämien tuottaja Marko Äijö kuvailee syntymäpäiväsankaria.

– On villiä verrata Salkkareita täysi-ikäiseen ihmiseen. En ole koskaan tavannut nuorta, jolla olisi kymmeniä ellei satoja rakastavia äitejä, tätejä, kummeja ja kaitsijoita. Yleisöstä puhumattakaan. Kahdeksantoisavuotiaana saa olla hetken itseäänkin pidempi. Menestys on toki suhteellista, mutta Salkkareiden onneksi opettajia on ollut ehtymättömästi. Kaikkia kannattaa tovi kuunnella, mutta itse on harkittava keitä uskoo, summaa MTV:n vastaava tuottaja Sarita Koskelin.

Sarjan päähenkilöiden lisäksi on Salkkareiden maailmaan luotu lukuisia fiktiivisiä tavaramerkkejä, ravintoloita, osoitteita ja yrityksiä. Suurin osa katsojista muistaakin edelleen mm. ravintolat Barbaari ja Kentauri, sekä liuta sarjan rakastettuja hahmoja on jäänyt suomalaisten sydämiin. Sarjassa on vietetty ikimuistoisten tapahtumien kautta useita häitä, hautajaisia sekä syntymäpäiviä, ja pelkästään eri hahmojen täysi-ikäisyyttää on juhlittu ainakin seitsemäntoista kertaa, joskin Salkkareille tyypilliseen tapaan hyvin vaihtelevissa tunnelmissa.

Itse sarjan lisäksi fanit ovat saaneet nauttia vuosien mittaan myös useista spin off -sarjoista, kirjoista ja elokuvista. Viimeisimpänä suursuosion kerännyt nettisarja Pihlajakadun tuhmat tädit, joka fanien toiveesta saa myös jatkoa.

– En halua vielä paljastaa kakkoskauden sisällöstä muuta kuin, että tädit käyvät entistä tuhmemmiksi, Marko Äijö vinkkaa.

Tänään Salattujen elämien syntymäpäivänä nähdään jakso nro. 3121 Ismo on Mooses.

Esko Koveron näyttelemä Ismo Laitela nähdään siis illan jaksossa samassa nahkatakissa kuin mikä hänellä on ollut käytössä sarjan alusta asti.

Salatut elämät MTV3-kanavalla aina arki-iltaisin klo 19.30

Kirjoittajat
Susanna Jyllinmaa