Tartu mikkiin svengaa nyt uusin soundein!

23.8.2012 (Muokattu 23.8.2012)

Tartu mikkiin -syksy käynnistyy uusin sävelin TV2:lla. Syksy on ohjelman seitsemäs, mutta uuden Tartu mikkiin -orkesterin ensimmäinen. Uusi kapellimestari Eeva Kontu loihtii neljän soittokollegansa kanssa uuden pianovetoisen soundimaailman hauskan biisikisaamisen ympärille. Ensimmäinen jakso saapuu kotikatsomoihin 14.9. mukanaan suomalaiset iskelmämonumentit. Ohjelmaa kipparoi jatkossakin kultakurkku Sami Hintsanen.

Tartu mikkiin -syksy käynnistyy uusin sävelin TV2:lla. Syksy on ohjelman seitsemäs, mutta uuden Tartu mikkiin -orkesterin ensimmäinen. Uusi kapellimestari Eeva Kontu loihtii neljän soittokollegansa kanssa uuden pianovetoisen soundimaailman hauskan biisikisaamisen ympärille. Ensimmäinen jakso saapuu kotikatsomoihin 14.9. mukanaan suomalaiset iskelmämonumentit. Ohjelmaa kipparoi jatkossakin kultakurkku Sami Hintsanen.

Uunituore Tartu mikkiin -orkesteri on viiden tamperelaisen ammattimuusikon combo. Studion uusi väriläiskä on punainen flyygeli ja sen takana punaisessa iltapuvussa istuva leidi – eli kapuna ja bändin nokkanaisena soittava Eeva Kontu. Pianovetoinen, myös saksofonilla ja huilulla höystetty bändin soundi on raikas ja menevä, ja muokkaa mukavasti tutun kisailun äänimaailmaa. Ohjelman juontajana ja reiluna tuomarina jatkaa Sami Hintsanen.

Syyskauteen johdattaa viime kauden parhaita paloja kokoava remix-jakso, joka esitetään perjantaina 31.8. kello 21. Remixin muisteluiden ja heinäkuisten kesäkonserttipalojen kyydittämänä kauden varsinainen ensimmäinen jakso tarjoillaan TV2:lla perjantaina 14.9. kello 21. Mukana ensimmäisessä jaksossa ovat suomalaisen iskelmän supersolistit Tapani Kansa, Eini, Eija Koriseva ja Jani Jalkanen. Ensimmäinen uusi jakso on saatavilla Venetsiassa nyt heti, Remix-jakso esitysviikon alussa. 

Eeva Kontu

Tartu mikkiin -kapellimestari Eeva Kontu on monipuolinen teatterimusiikin ammattilainen. Hän on pianisti, saksofonisti, huilisti ja laulaja. Tamperelaismuusikolle on kertynyt reippaasti soittokilometrejä ja kiitettävän pitkä ansioluettelo, josta löytyy paljon merkintöjä niin Tampereen Työväen Teatterista, Helsingin kaupunginteatterista, klassisen musiikin opinnoista, omasta bändistä kuin sovittajankin tehtävistä. Eeva tykkää tehdä monipuolisesti musiikkihommia ja suhtautuu kaikkiin tehtäviinsä samanlaisella innolla ja vakavuudella. Nyt siis uutuutena ansioluetteloon kirjataan Tartu mikkiin -orkesterin vetovastuu. Kokeilunhalu veti Eevaa mukaan ohjelmaan. – Olisi ollut hulluutta kieltäytyä. Ohjelmassa on todella paljon biisejä ja päätyöni on soittaminen, joten sitä tässä todella saa tehdä, Eeva kehuu. Hän lisää, että tähän mennessä yllättävää ohjelmanteossa on ollut biisien valitsemisen vaikeus. – Teatterissa musiikki on usein ennalta määrätty ja Tartu mikissä taas tehdään valintoja koko maailman musiikkikirjaston valikoimasta, hän nauraa.

Esa Korja

Tartu mikkiin -orkesterin basisti Esa Korja on tamperelainen freelancemuusikko ja soitonopettaja. Esan soittoa on voinut kuulla muun muassa Tampereen Työväen Teatterissa. Ohjelmaan mukaan tulo on hänestä hieno juttu. Ohjelman musiikki on monipuolista ja lisäksi pääsee säestämään erilaisia solisteja aina tähtitaivaan kärkinimistä uusiin laulajakykyihin. – Tämä kiinnosti ilman muuta ja tarjoaa uutta haastetta, hän lisää. Tahti on tiivis ja ohjelmaa varten pitää ottaa suuri määrä uusia biisejä haltuun, mitä Esa pitää hyvin mielenkiintoisena. Tartu mikkiin on Esalle entuudestaan tuttu, myös karaokea on hänestä viihteellistä seurata. – Mieluiten kuitenkin olen yleisössä tai säestämässä kuin itse laulamassa, hän pohtii. Esa kuuntelee mielellään erilaista musiikkia suorastaan kaikkiruokaisesti, klassisesta kevyeen, tilanteen ja tunnelman mukaan.

Lauri Hannu

Tartu mikkiin -kitaristi Lauri ”Late” Hannu opettaa Tampereen ammattikorkeakoulussa ja tekee sopivalla yhdistelmällä sen päälle monenmoisia soittohommia. Kitaran lisäksi repertuaariin kuuluu basso, mandoliini ja banjo. − Innostus muusikon uralle ja nimenomaan into kitaransoittoon tuli jo pienenä, en edes muista tarkasti miten, Late kuvailee. Hän on käynyt perinteisen musiikkiopistotien muusikoksi mutta tehnyt aina ohessa myös omaa musiikkia. Late muotoilee, että hänen uransa eräänlainen kestävä kohokohta on se, että saa elättää itsensä harrastuksellaan. Pestiä Tartu mikkiin -orkesterissa tuttujen ja mukavien soittajien seurassa Late pitää harvinaisena tilaisuutena. − Mahtavaa olla mukana, hän kehuu. Ohjelmaan liittyvän valtavan biisimäärän omaksuminen tuntuu samanaikaisesti suurelta mutta hauskalta haasteelta. Repertuaariin tulee sitä kautta paljon uusia kappaleita. Tartu mikkiin oli entuudestaan tuttu ohjelma Latelle. Hän innostuu myös paljastamaan, että käy itse noin kerran vuodessa laulamassa Surun pyyhit silmistäni -kappaleen karaokessa.

Okke Komulainen

Tartu mikkiin -orkesterin kosketinsoittaja Okke Komulainen tulee muusikkoperheestä ja -suvusta, joten uravalinta oli jo lapsena selvä. Nyt hän työskentelee freelancerina keikoilla, levyillä ja ohjelmissa soittaen, säveltäen ja tuottaen. Skaala on siis laaja. Oken vakiokokoonpanoihin kuuluvat Leningrad Cowboys, Heikki Silvennoisen orkesteri ja Liekki. Hän iloitsee, että on saanut työssään matkustaa maailmalla ja tehdä taiteellisesti haastavia projekteja. – Minulle se musa, mitä kulloinkin teen, on juuri sillä hetkellä tärkeintä, hän valottaa. Tartu mikissä ihastuttaa monipuolinen biisien kirjo ja lisäksi ohjelman teolle ominainen vauhdikas tahti. – Tässähän pitää ottaa kerralla noin 13 000 biisiä haltuun, Okke nauraa. On myös mukavaa saada uusia haasteita, uusia bändikavereita ja mikä parasta: ohjelmaa tehdään kotikaupungissa Tampereella. Monipuolisesta musiikkimausta Okke mainitsee yhden ylitse muiden. – James Brown on paras ever, hän hehkuttaa.

Tomi Hyttinen

Tartu mikkiin -orkesterin rumpali Tomi Hyttinen opettaa rumpujen ja lyömäsoitinten soittoa sekä keikkailee freelancemuusikkona laajasti esimerkiksi teatterimusiikin, jazzin ja rockin parissa. Into rumpujensoittoon tuli jo lapsuudessa; Tomin isä ja pikkuvelikin ovat rumpumiehiä. Musiikkiopiston pääsykokeisiin Tomi keksi kuitenkin mennä 11-vuotiaana ihan itse, ja sai sinnikkyydellä vielä vaadittua itselleen yhden ylimääräisen aloituspaikankin. Tärkeä merkkipaalu muusikkouteen oli myös pääsy Pirkanmaan ammattikorkeakouluun opiskelemaan sekä sieltä valmistuminen. Nyt rummut tahdittavat entuudestaan tuttua Tartu mikkiin -ohjelmaa. – Se on itse asiassa isäni suuri lempiohjelma, hän soittaa aina perjantaisin asiasta. Usein olen ollut harmi kyllä keikalla, kun se tulee telkkarista, Tomi kertoo. Ohjelman haasteena on hänenkin mielestään soitettavien biisien määrä. – Lisäksi biisejä ei harjoitella laulajien kanssa, joten lopullinen versio syntyy livenä, summaa Tomi. Samassa hän vielä muistelee entisen soitonopettajansa mottoa eli ”Rutiinia ei voi ostaa rautakaupasta”.

Tartu mikkiin TV2:lla perjantaisin!

Lisämateriaalia
Bändin videohaastattelu ohjelman nettisivuilla.

Haastattelupyynnöt
Tiedottaja Susanna Jyllinmaa
susanna.jyllinmaa@fremantlemedia.com 
Puh. 050 534 4355

Lisätietoja
Tuotantokoordinaattori Piia Puntola
piia.puntola@fremantlemedia.com 
Puh. 040 581 2713

Ohjelman nettisivut
http://yle.fi/musiikki/tartu-mikkiin
www.facebook.com/page.tartumikkiin

Kirjoittajat

Susanna Jyllinmaa